Wat doe ik?

Systemische therapie ook wel systemisch werken genoemd, maakt gebruik van opstellingen om patronen, verstrikkingen en oude pijnen zichtbaar te maken. Familieopstellingen, Organisatieopstellingen én een-op-een opstellingen zijn vormen van systemische werken.

Familieopstellingen

In het geval van Familieopstellingen ga je kijken of een patroon, ziekte of klacht zijn oorsprong heeft in jouw familie. Zo kunnen er bij Familieopstellingen inzichten komen over onderbewuste patronen zoals ziektes, zelfmoord, incest, verslavingen, angsten, depressies, psychiatrie en bijvoorbeeld traumatische ervaringen waar het familiesysteem én de personen binnen een familie mee belast zijn. Hiervan is men zich vaak niet bewust omdat het hier over onderbewuste patronen gaat. Ook kunnen Familieopstellingen inzichten geven over vraagstukken zoals: schuld en onschuld, de behoefte aan gelijkwaardigheid met betrekking tot geven en nemen in relaties, aan het feit dat iedereen zijn plek heeft binnen het systeem (ook jong overleden, geaborteerde kinderen en miskramen) en over het gevoel van erbij willen horen.

Organisatieopstellingen

Via organisatieopstellingen krijg je inzichten over hoe de organisatie als systeem functioneert en of dynamieken actief zijn die ervoor zorgen dat: er minder efficiënt gewerkt wordt, niet iedereen hetzelfde doel nastreeft, niet iedereen zijn/haar eigen verantwoordelijkheid voor zijn/haar functie neemt en of de manager wel de échte manager is of alleen maar op ‘papier’.

Een-op-een opstellingen

Wat doe ik? Ik werk via een-op-een opstellingen, opstellingen met groepen in workshops én Familieopstellingen, waarbij we samen op onderzoek gaan naar de oorzaak van jouw patroon, klacht of ziekte. Als jij je niet op je gemak voelt in een groep dan zijn de een-op-een osptellingen een veilige manier om jouw thema te bespreken en op te pakken. Als jij nieuwsgierig bent naar opstellingen of een specifiek thema zoals meer in je kracht komen, meer levensenergie ervaren, je passie leren volgen of gewoon meer energie in je leven wenst dan zijn de workshops een mooie kennismaking. Onder het kopje Werkwijze en Workshop vind je een meer inhoudelijke uitleg over de verschillende activiteiten en onder Agenda de eerstvolgende data.

Wat heb ik jou te bieden?

Een veilige en persoonlijk plek om te groeien in bewustzijn, je patronen te doorbreken, zodat je meer levenskracht kunt gaan ervaren en te voelen hoe het is om:

  • een toprelatie te hebben met jezelf
  • met je partner alles te kunnen en durven delen
  • een fijne relatie met je familie te hebben
  • om apetrots te zijn op je kinderen en alles wat ze doen
  • je liefde te kunnen delen met anderen

 

Familieopstellingen