Workshops

Wim Hof Methode met Bas Kuijten

Zou jij meer kracht, geluk én gezondheid willen ervaren. Het je last van angsten, koude, een auto-immuunziekte, chronische pijnen, piekeren, futloosheid of andere klachten en wil je hier iets aan doen? Wil jij zelf weer ‘Meester’ worden over je eigen welzijn, je wel voelen en gewoon ZIJN?

Houdt je daarnaast niet van vage dingen maar van praktische toepasbaarheid, gewoon DOEN en daarna weten of het je iets brengt of niet? Vindt je het prettig om te weten dat het ook door wetenschap is onderbouwt?

Dán is de Wim Hof Methode, dé methode voor jou!

De Wim Hof Methode is een baanbrekende methode die op dit moment de hele wereld over gaat en waar in sommige landen de medische boeken al zijn herschreven. Onderzoek en doorbraken op het gebied van algehele gezondheid, fysiologie, hormoonhuishouding (endocriene stelsel) en hoe hier invloed op uit te oefenen. Het allermooiste is misschien nog wel dat de methode zo ontzettend simpel is toe te passen.

De wetenschappelijk heeft onderbouwt, wat Wim Hof al jaren wist, voelde en ervoer;  dat mensen wel degelijk zélf invloed kunnen uitoefenen op hun eigen gevoel van:

 • voldoende energie,
 • geluk,
 • vrolijkheid en
 • kracht.

Hoe dan?
Dat wordt je duidelijk tijdens deze workshop.

Als officieel gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur kan je bij mij ervaren wat deze methode inhoudt en hoe jij dit dagelijks kunt gaan inzetten in jouw leven om gelukiger, krachtiger en gezonder te worden. We gaan aan de slag met:

 • Ademhalingstechniek volgens de Wim Hof Methode
 • Focus-mindset 
 • Blootstelling aan koude volgens de Wim Hof Methode

Jij gaat leren hoe je  de methode correct kunt toepassen, wat je wel en wat je niet moet doen en wanneer. Veiligheid boven alles. Kennis en ervaring maakt wijs, dus hier gaan we mee aan de slag. Verder ga je leren én voelen welke voordelen jou dit kan opleveren.

Behandelt worden de samenwerking vanuit je hersenen (het limbisch systeem) en hoe dit samenwerkt met je autonome zenuwstelsel en je immuunsysteem. Daarnaast ga je je cardiovasculaire stelsel (bloedvaten) trainen waardoor je hart wordt ontlast, je een betere ‘geleiding’ en ‘stroming’in je gehele lijf gaat ervaren. Als positief effect ga je het minder snel koud hebben, je fitter voelen en gelukkiger. Kortom, voldoende zaken om jou volledige controle te geven over jou eigen leven. Jouw balans!

Meldt je NU aan via onderstaande button voor de eerstvolgende workshop.

Tot dan!

De Wim Hof Methode wordt afgeraden bij:

 1. Hart- en  vaatziekten  (gebruikers van bètablokkers)
 2. Zwangerschap
 3. Epilepsie
 4. De secundaire vorm van de ziekte van Raynaud

Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts!

Workshop Familieopstellingen

Worstel jij met een onderdeel in je leven (familie, relatie, werk, ziekte) of kun je een bepaald iets wat jouw steeds overkomt niet verklaren (terugkerend patroon), heb je last van angsten, onzekerheden, eenzaamheid of een levensvraag, dán kan een Familieopstelling jou helpen.

Familieopstellingen geven inzichten over patronen in een familiesysteem, waarmee de personen in het systeem onbewust verbonden en belast zijn. Dit worden ook wel verstrikkingen genoemd of onderbrekingen van de liefde die stroomt binnen een familiesysteem. Deze verstrikkingen hebben in meer of mindere mate impact op alle leden binnen een systeem. Via Familieopstellingen krijg je zicht op deze verstrikkingen, waarna de gelegenheid zich voordoet om tot heling te komen en het herstellen van de scheve balans.

Ook kunnen Familieopstellingen antwoorden en inzichten geven over: schuld en onschuld, over de behoefte aan gelijkwaardigheid en van nemen en geven in een relatie, aan het feit dat iedereen zijn eigen plek heeft binnen het systeem (o.a. jong overleden kinderen, geaborteerde kinderen, miskramen) én over het gevoel erbij te willen horen.

Je hoeft bij Familieopstellingen niet je eigen familieleden mee te nemen, sterker nog, dit zou niet werken omdat zij teveel verbonden zijn met de familie en haar lot. Daarom wordt er bij een Familieopstelling meestal gebruik gemaakt van representanten en dit zijn mensen die jou, je familie noch je situatie kennen. Zonder vooraf informatie te geven worden representanten bij een opstelling gekozen voor verschilleden leden uit de familie (vader en moeder , broers, zussen) of voor de klacht, ziekte, patroon. Nadat de personen in de ruimte zijn geplaatst ontvouwt zich de opstelling als vanzelf, wat een magische ervaring is voor iedereen aanwezig.

Workshop Kom in je levenskracht

In deze workshop gaan wij weer onze levenskracht ervaren en onderzoeken of daar blokkades op zitten. Innerlijke levenskracht heeft met onze puurheid en echtheid te maken, maar ook met vertrouwen. In ons leven zijn we vaak afgewezen als we met onze puurheid of echtheid naar buiten kwamen. Zo hebben we geleerd dat het pijn kan doen, als je echt jezelf bent. Soms besluiten we dan om niet meer met onszelf naar buiten te komen, met alle nare gevoelens tot gevolg.

In deze workshop gaan we via een systemische opstelling contact maken met onze levenskracht. Verder gaan we spelenderwijs via enkele lichaamsgerichte oefeningen en (mini-)opstellingen contact maken met onze onbewuste gevoelswereld.

Bij de systemische opstelling werk je deze avond in tweetallen, waardoor je in een kleine en veilige setting mogelijk voor het eerst kennis kunt maken met de impact van dit fenomeen. Dat is ook de opzet van deze avond. Mocht je al wel ervaring hebben met systemische opstellingen dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.Gedurende de opstelling gaan we onze onbewuste blokkades bewust voelen en ervaren, zodat we hier vrij van kunnen komen.

Tijdens deze workshop word je uitgenodigd om een eerste stap te zetten: de eerste stap naar ervaren hoe het voelt om je eigen levenskracht te voelen, te ervaren wat er tussen zit en dan om deze toe te laten en terug eigen te maken.