Werkwijze

De intake is bedoeld om jouw thema of patroon helder te krijgen. Zodra we weten waar jij aan wilt werken, ga ik direct met jou aan de slag. Dit betekent concreet dat ik samen met jou een opstelling ga doen. Het zijn dus geen PRAAT- maar DOE-sessies. Ervaringen die ons pijn hebben gedaan stoppen wij vaak weg zodat we deze niet meer hoeven te voelen. Echter, als je ze lang genoeg weg stopt, kun je hier last van krijgen, wat tot ziekte, fysieke en mentale klachten kan leiden. Via een systemische opstelling word je bewust gemaakt van datgene wat je blokkeert. Door hier weer bewust van te worden, kan jij de eerste stap gaan zetten om je patroon te doorbreken. De gestolde energie kan weer gaan stromen, waarna jij je vrijer, krachtiger en gelukkiger zult gaan voelen.

Voorbeelden van hoe het onderbewuste ons beïnvloedt:

  • Er zijn heel veel mensen die zeggen dat ze graag willen stoppen met roken, maar die (onbewust) toch nog een hele goede reden hebben om dit niet te doen.
  • Je dient een beslissing te nemen in je leven en je weet ook welke de juiste is en tóch neem je geen beslissing of stelt hem telkens uit.
  • Je piekert de gehele dag, je voelt je gespannen en snel geïrriteerd, maar je zet geen stappen om met jezelf hiervoor een oplossing te vinden.

 

Wil jij controle krijgen over je gedachten, emoties en gevoelens?

Meditatie is een mooie manier van controle krijgen over je gedachten, emoties en gevoelens. Hieronder een prachtig filmpje waarin op een zeer simpele en humoristische manier wordt uitgelegd wat meditatie is én je krijgt een heel simpel antwoord op hoe jij controle kunt krijgen over je gedachten. Mediteren is iets wat je de gehele dag door kunt doen en het vergt net zoveel aandacht en oefening als iets anders wat je geleerd hebt in je leven; zoals het leren van een taal, sport of iets anders.

Als jij op dit moment te druk in je hoofd bent om het onderstaande uit de video toe te passen, dan is een opstelling een meer praktische manier om aan de slag te gaan, waarbij je met behulp van een begeleider bewust gemaakt wordt van waar die onrust, stress en het vele piekeren vandaan komt. Het zijn nogmaals géen PRAAT- maar DOE-sessies.

Monkey Mind